Het behandelplan

Afgestemd op jouw wensen en behoeften.

Het behandelplan stellen wij op naar aanleiding van jouw eventuele klachten en wensen. 

Tijdens het eerste gesprek willen we een goede indruk krijgen van de situatie in jouw mond en de eventuele klachten en wensen goed bespreken zodat we gezamenlijk  kunnen beslissen of een beugelbehandeling voor jou tot de mogelijkheden behoort. 

Indien je kiest voor een orthodonische behandeling wordt de 2e afspraak gemaakt voor een uitgebreider aanvullend onderzoek. Bij dit onderzoek worden foto’s en afdrukken van de tanden en kiezen gemaakt, foto’s van het gezicht en eventueel röntgenfoto’s gemaakt. Deze gegevens hebben wij nodig voor het opstellen van het definitieve behandelplan. 

Na dit aanvullend onderzoek volgt de 3e afspraak voor het bespreken van het behandelplan. We bespreken dan aan de hand van de foto’s en de afdrukken de optimale behandeling, eventuele alternatieven en de kosten van de behandeling. Wanneer we overeenstemming hebben over het plan zal de kostenopgaaf worden opgesteld en de planning worden uitgewerkt.

Klachten

De meeste patienten zijn tevreden over de behandeling. Toch kan het zijn dat u een klacht heeft. Wij zijn aangesloten bij de klachtenregeling van de NMT. U kunt hier lezen wat u kunt doen als u een klacht heeft.