Kosten

Onze tarieven.

Orthodontisten bepalen niet zelf hun tarieven. De tarieven worden landelijk door de overheid vastgesteld (NZa). In de bijlagen vindt u de officiele NZa-lijst.  Voor iedereen maken wij een persoonlijke kostenbegroting. Deze wordt voor de behandeling met u besproken. 

Facturatie 

Per 1 november 2017 besteden wij onze facturatie uit aan Famed, dit betekend dat uw nota’s door Famed worden verstuurd. Waar mogelijk dienen zij uw declaratie eerst in bij de zorgverzekeraar die bij ons bekend is. Wanneer uw verzekeraar direct aan hen kan uitkeren dan ontvangt u alleen een declaratie van het eventueel onverzekerde gedeelte. Wordt alles vergoed, dan ontvangt u geen declaratie van Famed maar een melding/afrekening van uw verzekeraar.

Op een aantal manieren kan Famed u met de verwerking van uw declaraties behulpzaam zijn:

Famed heeft een speciale website vormgegeven: www.notavanfamed.nl. Hier kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week terecht met vragen over uw ontvangen declaraties.

Tevens kunt u hier een historisch overzicht van uw declaraties vinden dan wel een nieuw origineel opvragen. Op deze website vindt u ook meer informatie over Famed én alvast de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Voor bijzondere vragen of persoonlijk contact kunt u Famed tijdens kantooruren telefonisch bereiken op nummer: 0900-0885 (voor dit informatienummer betaalt u alleen uw gebruikelijke kosten). Van toepassing zijn de betalingsvoorwaarden van Famed.

Verzekeringen

Elke verzekeraar heeft diverse aanvullende pakketten waarin orthodontie is opgenomen. Voor een overzicht kunt u kijken op www.vergelijkmondzorg.nl/orthodontie

Door middel van de vernieuwde zorgvergelijker kan de consument per module een vergelijking maken, waardoor het voor iedereen gemakkelijk is om gericht op de behoeften, een juiste verzekering te vinden. De zorgvergelijker is gratis en voor iedereen te gebruiken!

Klik hier voor de module van orthodontie.